Protocollen
Om het reilen en zeilen op school in goede banen te leiden, hebben we een aantal afspraken en omgangsregels vastgesteld.
Op deze pagia vindt u een aantal protocollen die we hanteren.
Hoe gaan we om met internetgebruik op school? Welke richtlijnen gelden hier? U leest het in dit protocol
Dit protocol geldt voor de gehele Stichting Op Kop. Het beschrijft het beleid ten aanzien van het verstrekken van medicijnen.
Ons beleid t.a.v. pesten wordt in dit protocol beschreven. Wat verstaan we onder pesten en welke stappen ondernemen we?
In dit protocol beschrijven we het beleid t.a.v. informatieverstrekking en contacten met gescheiden ouders.
Wij willen als leerlingen, medewerkers, ouders en studenten deel uitmaken en werken aan een samenleving die op basis van wederzijds respect met elkaar omgaat en waarbinnen ieder individu zich veilig voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.
In dit kader is binnen Op Kop dit Veiligheidsplan in werking gesteld.
Een protocol waarvan we uiteraard zo weinig mogelijk gebruik willen maken.
In dit protocol beschrijven we, hoe we met schorsing en verwijdering omgaan en wat daarin de procedures zijn.
In dit protocol staat hoe te handelen wanneer u als ouders klachten heeft over school. Ook vindt u hier informatie over de vertrouwenspersoon, waarop zonodig een beroep kunt doen.
Dit protocol geldt voor de gehele Stichting Op Kop. Het beschrijft hoe we handelen wanneer door het KNMI code rood wordt afgegeven. In dit protocol leest u in welke gevallen de school gesloten wordt en in welke gevallen niet.
Opgroeien en opvoeden gaat vaak vanzelf. Maar soms is het moeilijk, hoe goed u het ook bedoelt. Soms maakt u zich als ouder zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind. Maar ook de leerkracht van de school kan zorgen over uw kind hebben. Ouders met een kind waar zorgen over zijn, kunnen terecht bij Kind in de Kern. In dit protocol een beknopte beschrijving.
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Informatie over de aansprakelijkheidsverzekering en de ongevallenverzekering is in dit protocol te vinden.
In de gemeente Steenwijkerland worden in samenwerking met de Stichting KIDS MRT lessen uitgevoerd in Sint Jansklooster en Steenwijk. Deze MRT lessen worden gegeven onder de naam Xtra gym.
MRT staat voor motorische remedial teaching. In welke gevallen dit aan de orde kan zijn en hoe dat dan in zijn werk gaat kunt u hier lezen.
De meldcode zoals deze binnen Op Kop gehanteerd wordt.